Det kræver de billige lån

Der findes lån i alle prisklasser. De billigste lån får du som regel gennem banken. Men billige lån er som regel besværlige lån, på nær når de billige lån på nettet.

Et banklån er nemlig ikke bare sådan lige at få. Som regel vil banken kræve en form for sikkerhed af dig, hvis du skal optage et større lån. Det kan f.eks. være sikkerhed i din bil eller dit hus. Samtidig skal du normalt også vise budgetter og årsopgørelser flere år tilbage. Endelig er de ofte også ret nysgerrige efter, hvad du skal bruge pengene til.

Så hvis du vil have et lån uden alt for mange spørgsmål og andet bureaukrati, så bør du gå gennem en af de mange specialiserede låneudbydere. De tilbyder lån, uden at du skal fortælle, hvad pengene skal bruges til. Og de har heller ikke ønske om den samme sikkerhed. Det koster naturligvis lidt, så den samlede pris for lånet kan som regel ikke hamle op med bankens. Du betaler altså for den ekstra bekvemlighed.

Det betyder dog ikke, at prisen er den samme for alle låneudbydere. Faktisk kan der være stor forskel på de samlede årlige omkostninger (ÅOP) på de forskellige lån. Så det kan altid betale sig at kigge på flere forskellige låneudbydere, når du er på jagt efter billige lån.

Hvad pokker betyder ÅOP?

Det er en ren jungle, når man kaster sig ud i at skulle optage et lån. Udover renten skal man også være opmærksom på ting som f.eks. gebyrer. Ligeledes er renten ikke bare en rente. Der findes variabel rente, nominel rente osv. Ikke ligefrem noget der gør det nemmere at finde det rigtige lån. Det som umiddelbart ser billigst ud, kan vise sig at være det dyreste.

Heldigvis behøver du kun bekymre dig om én ting: ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er et enkelt tal, der fortæller dig, hvad lånet kommer til at koste dig om året. Her er både rente og gebyrer indeholdt i dette enkle, simple tal.

når du sammenligner lån, så kig ikke kun på renten. For gebyrerne har også stor betydning – specielt hvis du låner et mindre beløb. Det er derfor, at ÅOP er så vigtigt at fokusere på.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Det kræver de billige lån, 6.0 out of 6 based on 1 rating
Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

Kristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *