Fra klimpren til stor kunst

Har du et barn, der viser evner – eller måske endda ligefrem talent – for at spille musik, er det umådeligt vigtigt, at du adresserer det så tidligt i barnets liv som muligt, hvis du kan. Ægte musikalitet er en medfødt gave, og det er synd og skam, hvis den ikke dyrkes, når det er muligt. Det er uomtvisteligt, at det kan ende med at være en udskrivning, der vil noget, hvis et barn og senere ungt menneske skal gennem en længere musikalsk uddannelse, men længe inden da, kan man heldigvis sikre barnet adgang til musikinstrumenter, uden det koster en formue.

Den første guitar

Tag blot min brors søn Emil. Han begyndte at udvise en stor interesse og talent for at spille på guitar, da han var omkring 5 år gammel, Og heldigvis var begge hans forældre enige om, at han skulle have alle muligheder for at udvikle den side af sig selv, så de købte en billig guitar hos Danguitar til ham.

Den startede ham for alvor, og der ikke så længe, før han var den lykkelige ejer af (betalte af fra og mor) både den guitar og et helt nyt el-piano!  Han udviste nemlig samme talent for pianoet, som han gjorde for guitaren, og der var flere, der talte om, at de to instrumenter jo har visse lighedspunkter. For mig, der ikke kan spille musik, er det svært helt at se ligheden, men jeg har spurgt musikere, og de bekræfter, at der faktisk er noget om snakken. Så det skal jo nok passe.

At udvikle børns talenter i musisk retning er stedse mere vigtigt i det samfund, vi lever i. Præget af mobiltelefoner, elektronik og hvad ved jeg, er det altså vigtigt, at der er en kunstnerisk og kreativ modvægt. Og det er musik jo – hvis de da ikke lige spiller den på computer altså 🙂

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

Kristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *