Hasj på norsk

Der er så smukt i Norge, og vi, der nyder naturens kunst, ved også, at det ikke kun er fjeldene, det handler om i Norge. Som mand er det umuligt at undgå det visuelt smukke i de norske jenter for eksempel. Vi er mange, der har en teori om, at der må være noget særligt i mælken, for de er så struttende sunde og dejlige. De fleste af dem – for desværre er den forfærdelige narko også nået til det nordlige broderland.

Flere og flere tester for misbrug

Desværre er de mange problemer, vi oplever i Danmark med misbrug også nået over Skagerak og til vores norske broderfolk. Måske kan du huske at have læst denne artikel om emnet:

 

Det stigende misbrug

Jeg har en god veninde i Norge, der arbejder i et fylke i Norge – det er vist nogenlunde det samme som et amt i Danmark. Hun arbejder med unge i problemer, og hun ser et voldsomt stigende antal børn og unge, der eksperimenterer med hasj og desværre også narko.

Det betyder, at en lang række skoler og uddannelsesinstitutioner nu er begyndt at teste eleverne, hvis der er den mindste mistanke om, at der foregår et misbrug. Hver eneste dag er der unge, der får en såkaldt hasj test i hendes fylke – og desværre er der næsten dagligt unge, der testes positivt.

Hvordan skal Norge løse problemet?

Debatten om for eksempel fri hash foregår også i Norge, og der er gode argumenter for både ja og nej. En frigivelse vil afkriminalisere området – men vil også betyde en slags blåstempling fra samfundets side, der igen vil føre til et større forbrug.

Nogle benytter argumentet, at når alkohol er lovligt, bør hasj også være det. Det er bare et dumt argument, for det er hinsides enhver tvivl, at havde vi haft samme viden om alkohols skadelige virkninger, da det kom på markedet for århundreder siden, ville det sgu også være forbudt sammen med for eksempel tobak.

Vi må se, hvad der findes på fra regeringerne i både Danmark og Norge på sigt. Måske har du et godt forslag?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

Kristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *