Holmegaard

Vi har det overalt, Holmegaard. Hjemme hos vores bedsteforældre, forældre, søskende og venner. Alle steder i hjemmet lige fra køkkenet til stuen. Vaser, lysestager, glas osv. er dekorative i vores hjem, men et helt særligt mærke er især at finde i mange hjem. Glasværket, der tales om, er knapt 200 år gammelt, og har som så mange andre forretninger haft en hård start, men står i dag super skarpt og stærkt i den danske designverden.

Der er tale om det danske glasværk ’Holmegaard’, se her: http://isenkram-tilbud.dk/brands/holmegaard. Siden 1825, hvor de første glas kom i produktion, er interessen fra både forbrugere og designere kun blevet større. ’Holmegaard’ tror på god kvalitet, minimalistisk og elegant design, og der er flere forskellige måder at producere deres design på.

Det kan både ske med munden, altså mundblæst, som er en del mere tidskrævende end maskinblæst, som også er en metode, der bliver benyttet. Den første metode er mere unik, og selvom, at det tager en del mere tid, så giver luftboblerne i glassene mere charme, og det er ofte charme, som forbrugerne finder attraktivt.

Den anden metode, maskinblæst glas, er mere effektiv og sikrer ensartethed samt sikker kvalitet hver gang. For mange forbrugere er det en sikker vinder at købe henholdsvis en vase, glas eller andre ting fra ’Holmegaard’, netop fordi, det er noget de fleste danskere har hørt om, og så forbinder man også ’Holmegaard’ med traditioner. For mange danskere betyder Kongehuset rigtig meget og er en stor del af Danmarks historie. Det bringer danskerne sammen, og vi følger de royale i tykt og tynd.

Og faktisk er ’Holmegaard’ kongelig hofleverandør. Det har ikke mindst gjort opmærksomheden omkring brandet endnu større, men ligesom Kongehuset bringer danskerne sammen, så bringer ’Holmegaard’ også danskerne sammen. En helt speciel designserie fra Anja Kjær, er inspireret og tilegnet en meget beundret dansk forfatterinde, Karen Blixen. Denne designserie er stadig meget populær hos danskerne, og får det traditionelle og unikke frem i dansk litteraturhistorie.

Dog er fornyelse, trendy design og innovation også meget med i glasværkets nyere designserier. Der er efterhånden rigtig mange designere, som enten designer eller har designet for værket. Dermed opnåes der fornyelse, og der sørges for, at designerne bibeholder den kvalitet og minimalisme, der er så vigtig for ’Holmegaard’. Michael Bang, Rikke Hagen og Nils-Grunnet-Jensen, og nogle af de danske designere, som også har lavet designserier for ’Holmegaard’, men med hvert deres udtryk.

Kilde: http://isenkram-tilbud.dk/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Holmegaard, 6.0 out of 6 based on 1 rating
Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

kasper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *