Det er sikkert ikke sluppet din næse forbi, at der generelt bliver talt mere og mere om varmepumper som fremtidens løsning indenfor boligopvarmning. Der fremhæves ofte to egenskaber ved varmepumperne, som gør dem attraktive. For det først er de ofte (en del) billigere i drift end mange af de varmekilder, der benyttes i dag og for det andet, så fremhæves varmepumperne også som værende ganske miljøvenlige. Og det er naturligvis to gode egenskaber, som de fleste med glæde vil takke ja til.
Luft til vand varmepumpen er populær
Der findes flere forskellige typer varmepumper: Luft til luft, luft til vand og jordvarme. Hvor den første kun kan benyttes til rumopvarmning, men ikke til opvarmning af vand, klarer de to sidste typer begge dele.
Det giver derfor sig selv, at luft til vand eller jordvarme vil være de løsninger man skal vælge, hvis man gerne vil have dækket det fulde opvarmningsbehov i sin bolig.
Både luft til luft og luft til vand varmepumperne udnytter den varme der er udenfor omkring boligen til at sende varme indenfor, mens jordvarme derimod udnytter varmen i jorden.
Principperne bag varmepumperne er altså i store træk det samme. Og en varmepumpe der udnytter luft til vand princippet fungerer altså i bund og grund meget ligesom en varmepumpe der bruger jord til vand, altså jordvarme og kan således via et rørsystem sende varme ind i huset og opvarme både radiatorer samt forbrugsvand. Luft til luft varmepumpen derimod blæser udelukkende varm luft ind i boligen.
Mange foretrækker luft til vand
De fleste vil nok ønske en løsning, som både kan opvarme vand og luft. Og her foretrækker mange luft til vand varmepumpen frem for jordvarme, da den første simpelthen er noget lettere og billigere at etablere.
Etablering af et jordvarmeanlæg kræver nemlig nedgravning af et støre rørsystem i jorden og det kan hurtigt blive en både besværlig og bekostelig løsning af få lavet.
Luft til vand er også et oplagt valg, hvis du ganske enkelt ikke lige har plads til et stort jordvarmeanlæg. Det er jo ikke alle der lige ligger inde med en stor plæne, som de kan grave op og lægge en masse rør ned til at få varme ind i huset. Det er bare ikke alle huse der er lavet til at skulle kunne huse sådanne løsninger, og så er det jo godt at der er gode alternativer, der kræver knap så meget plads, men stadig giver nogle af fordelene. Selvom der på længere sigt ikke er helt den samme økonomiske gevinst luft til vand varmepumpen, som der er i jordvarme, så kan det dog stadig godt gå hen og blive en god forretning for dig.
Er du også blevet overbevist om luft til vand varmepumpens fortræffeligheder? Så er det bare om at finde en installatør og komme i gang!