Vi danskere vil naturligvis altid vores børn det bedste. Vi går meget op i at vores børn er sunde og raske – ikke blot når det kommer til det kropslige, men også det mentale. Børns hjerner er i konstant udvikling fra de bliver født helt indtil til de er midt i tyverne. Hvis man vil hjælpe barnets mentale udvikling på vej, så det får et forspring i livet, kan man med fordel gøre dette ved at give barnet et puslespil. Puslespil er med til at udvikle børns finmotoriske evner samt deres kognitive færdigheder. Det viser sig dog at det ikke udelukkende er børn der kan have glæde af at lægge puslespil. Også voksne mennesker kan nyde flere fordele af at lægge et puslespil en gang imellem.
Puslespil kan muligvis afhjælpe stress
Puslespil er i løbet af årene blevet mere og mere populære blandt den voksne del af den danske befolkning. Gennem de seneste år er det blevet meget mere almindeligt at høre om voksne mennesker der lægger puslespil i deres fritid. Der er flere forskellige grunde til at puslespil er vokset så meget i popularitet på det seneste, men en af dem er at puslespil er gode hvis man vil fordrive tiden og slå hjernen fra en gang imellem. Når man bruger al ens koncentration på at lægge puslespil, slipper man for at skulle bekymre sig om stress og deadlines for en stund.
Det er muligt at få svære puslespil med flere tusinde brikker, som ofte tager flere dage eller uger at løse, alt efter hvor meget tid man afsætter til puslespil om dagen. Glæden ved at ”klare” et puslespil er dog ofte proportionel med puslespillets sværhedsgrad. Dette betyder at det ofte giver en yderst tilfredsstillende følelse når man endelig bliver færdig med at lægge et puslespil der har taget lang tid at gennemføre.